AGENDA

IMOS-7 – Annual Planning Meeting

The Vibe Hotel, North Sydney – Ballroom A & B

4-6 February 2013

 

 

Attendees – IMOS Advisory Board, Director and Office staff, Node, Facility and Sub-Facility Leaders, Operator Representatives, and invited guests

 

DAY 1 – Monday 4 February 2013

10.30

30 min

Coffee on Arrival

 

11.00

15 min

Welcome & Purpose of the meeting

Ian Poiner

11.15

30 min

Collaborative Research Infrastructure Scheme (CRIS) – IMOS funding outcome for July 13 to Sept 14

Tim Moltmann

11.45

45 min

Bluewater & Climate Node

Pete Strutton, Steve Rintoul

12.30

90 min

LUNCH

 

2.00

30 min

TasIMOS Node

Peter Thompson, Kerrie Swadling

2.30

30 min

SAIMOS Node

John Middleton, Sophie Leterme

3.00

30 min

NSW-IMOS Node

Moninya Roughan, Martina Doblin

3.30

30 min

AFTERNOON TEA

 

4.00

30 min

QIMOS Node

Peter Doherty, Russ Babcock

4.30

30 min

WAIMOS Node

Chari Pattiaratchi, Jamie Oliver

5.00

30 min

IMOS in 2014-15 and beyond – what next?

Tim Moltmann

7.00

Late

DINNER – Cruise around Sydney Harbour departing from Milsons Point Wharf (Luna Park)

 

 

DAY 2 – Tuesday 5 February 2013

 

8.30

30 min

Coffee on Arrival

 

9.00

15 min

Reflection on yesterday, agenda for today

Tim Moltmann

9.15

30 min

Argo

Susan Wijffels

9.45

45 min

Ships of Opportunity

Ken Ridgway

10.30

30 min

MORNING TEA

 

11.00

30 min

Australian Bluewater Observing System

Eric Schulz, Bernadette Sloyan

11.30

30 min

Australian National Facility for Ocean Gliders

Chari Pattiaratchi

12.00

30 min

Autonomous Underwater Vehicle Facility

Stefan Williams

12.30

60 min

LUNCH

 

1.30

15 min

Australian Marine Zooplankton – guide and atlas

Anthony Richardson, Kerrie Swadling

1.45

10 min

Australia-New Zealand ‘Arrangement’

Tim Moltmann

1.55

30 min

eMII Update and Issues, covering status of implementation plan, DF migration & RDSI

Roger Proctor

2.25

20 min

NERP Marine Biodiversity Hub - use of IMOS and AODN

Keith Hayes

2.45

30 min

Satellite Remote Sensing

Edward King

3.15

15 min

Bio-optical Working group

Martina Doblin, Christine Hanson

3.30

30 min

AFTERNOON TEA

 

4.00

30 min

National Reference Stations

Tim Lynch

4.30

30 min

Mooring Shelf Arrays

Tim Lynch

5.00

15 min

Reflection on today, agenda for tomorrow

Tim Moltmann

6.30

Late

DINNER – Curve Restaurant, Vibe Hotel

 

 

DAY 3 – Wednesday 6 February 2013

 

8.30

30 min

Coffee on Arrival

 

9.00

20 min

‘Plankton 2012: State of the oceans around Australia’

Anthony Richardson

9.20

20 min

The AATAMS database – a fantastic new resource

Rob Harcourt

9.40

20 min

Australian Coastal and Oceans Modelling and Observing Workshop (ACOMO)

Tim Moltmann

10.00

30 min

Improving Data Access, covering feedback and response, anew features, new tools

Seb Mancini

10.30

30 min

MORNING TEA

 

11.00

30 min

Australian Coastal Ocean Radar Network

Lucy Wyatt

11.30

30 min

Australian Animal Tagging & Monitoring Systems

Rob Harcourt

12.00

30 min

Facility for Automated Intelligent Monitoring of Marine Systems

Scott Bainbridge

12.30

30 min

OceanCurrent

David Griffin

1.00

15 min

Meeting Summary, outline key issues for 13/14 the ABP

Tim Moltmann

1.15

15 min

Closing remarks and meeting close

Ian Poiner

1.30

60 min

LUNCH